De POH Jeugd GGZ zal altijd beginnen met een gesprek met u en/of uw kind of jongere om te bepalen wat precies de vraag of het klacht is. Op basis van dit gesprek bepaald u samen wat het vervolgtraject zal zijn. Dit kan zijn:
- Adviseren: Wanneer blijkt dat de problemen van uw kind gewoon bij de leeftijd passen, het waarschijnlijk vanzelf over zal gaan en het dagelijkse leven niet wordt belemmerd, kan de POH Jeugd GGZ in een klein aantal consulten begeleiding en advies bieden.
- Behandelen: Bij lichte tot matige problemen kan de POH Jeugd GGZ uw kind onder andere via begeleidende en inzicht gevende gesprekken helpen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor kinderen vanaf 12 jaar om (gedeeltelijk) ondersteund te worden via het eHealth programma Minddistrict.
- Verwijzen: Wanneer de zorg die een POH-Jeugd kan leveren niet voldoet voor de problematiek, kan uw kind naar een andere zorgverlener worden verwezen, bijvoorbeeld de psycholoog Kind en Jeugd. Dit gebeurt in samenspraak met u en uw huisarts.