Hart- en vaatziekten Over hart- en vaatziekten


Er zijn verschillende hart- en vaatziekten. De bekendste zijn een vernauwing van de slagaderen (aderverkalking), angina pectoris (pijn op de borst), nierschade, een hartinfarct en een beroerte.

Wat verhoogt je risico op hart- en vaatziekten? De belangrijkste factoren zijn roken, een hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Maar ook overgewicht, stress en erfelijkheid verhogen je risico.

Meer informatie over hart- en vaatziekten


Als u een erfelijke aanleg heeft voor het krijgen van hart- en/of vaatziekten, dan kunt u die erfelijke aanleg niet veranderen. Maar risicofactoren zoals roken of hoge bloeddruk, ongezonde voeding of te weinig bewegen zijn wel te beïnvloeden. U kunt dus zelf iets doen om de kans op hart- en/of vaatziekten te verminderen. 

Heeft u een (verhoogd risico op een) hart- en vaatziekte? Dan heeft u goede begeleiding en behandeling nodig. SGE kan u hierbij helpen met het Zorgprogramma hart- en vaatziekten.Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.

Word fitter door samen te bewegen
Word fitter door samen te bewegen
Geplaatst: 15 september 2021

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid. U voelt zich fitter en het geeft structuur aan de dag. Samen bewegen is leuker dan alleen. Daarom start vanaf 21 september 2021 in Stratum de Vitality Club.