Hart- en vaatziekten Behandelteam


De eerste persoon in uw behandelteam bent u zelf. We vinden het belangrijk dat u een actieve rol heeft in uw behandeling. Dit noemen we zelfmanagement. U denkt en beslist mee over uw behandeling.

Daarnaast zijn de huisarts, de praktijkondersteuner en diverse andere zorgverleners betrokken in het behandelteam. Zij informeren en adviseren u over de behandelmogelijkheden, over leefstijlaanpassingen en over eventuele risico’s. Ook coachen zij u hoe u om kunt gaan met uw ziekte en het een plaats kunt geven in uw dagelijkse leven. U kiest zelf welke zorg u daarbij belangrijk vindt, wat u er zelf aan wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft. 

Om u beter te ondersteunen op de momenten dat u vragen heeft, beschikken we over een digitaal
patiëntenportaal IkbenVIP. Hier kunt u uw gezondheidsplan inzien, thuismeting doorgeven of een bericht sturen naar de praktijkondersteuner.

Welke zorgverleners werken met u samen in het zorgprogramma?

  • Huisarts: stelt de diagnose vast en schrijft u zo nodig medicatie voor. 
  • Praktijkondersteuner: is uw centrale aanspreekpunt. Hij/zij coördineert het zorgprogramma, draagt bij aan de diagnosestelling, geeft u voorlichting, houdt de controle afspraken met u en/of begeleidt u digitaal via IkbenVIP en overlegt met de huisarts indien medicatie aanpassingen nodig zijn. Hij/zij helpt u bij het formuleren van uw gezondheidsdoelen in uw gezondheidsplan.
  • Assistente: ondersteunt de huisarts en praktijkondersteuner. Zij heeft een belangrijke administratieve taak.
  • Apotheek: levert en bewaakt uw medicatie.
  • Diëtiste en leefstijldeskundigen: ondersteunen u om risico te verlagen door te werken aan een gezonde leefstijl, dit kan met een 'dieet op maat' door de diëtisten of deel te nemen aan groepsbijeenkomsten: Gezond voor Hart en Vaten of een zoutworkshop of supermarktrondleiding.
  • Fysiotherapeut: helpt uw conditie of spierkracht te verbeteren, individueel of in een beweegprogramma. Bewegen heeft een belangrijk risico verlagend effect. 
  • Praktijkondersteuner GGZ:  helpt bij psychische problemen die te maken hebben met uw ziekte, het accepteren daarvan of problemen op werk of in het gezin.


Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.

Word fitter door samen te bewegen
Word fitter door samen te bewegen
Geplaatst: 15 september 2021

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid. U voelt zich fitter en het geeft structuur aan de dag. Samen bewegen is leuker dan alleen. Daarom start vanaf 21 september 2021 in Stratum de Vitality Club.