Hart- en vaatziekten Behandeling


Indien u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten heeft bespreekt de praktijkondersteuner (of huisarts) het digitale zorgprogramma met u. Dit zorgprogramma is bedoeld voor patiënten die voldoende digitale vaardigheden hebben en gemotiveerd zijn om zelfmetingen uit te voeren. Hierin begeleiden we u zoveel mogelijk via digitaal contact.

Digitale monitoring en controle
Uw periodieke controles en monitoring worden digitaal uitgevoerd en u ontvangt jaarlijks een consult/gesprek van de praktijkondersteuner. De controles vinden niet meer in de spreekkamer plaats, maar via het online programma IkbenVIP. Deze vorm van digitale controle vraagt om zelfmanagement.

Hoe ziet uw programma er uit?

- Jaarlijks contact met uw huisartsenpraktijk (controle)

 1. Bloedonderzoek
  Het jaarlijkse bloed/urine onderzoek is een vast onderdeel van dit zorgprogramma. Mede op basis van de resultaten, begeleidt de praktijkondersteuner u. Voor het bloedonderzoek ontvangt u een oproep via de post van Diagnostiek voor U (DVU).
 2. Zelf thuis bloeddruk en gewicht meten
  Nadat u een oproep voor het bloedonderzoek heeft gehad, verricht u onderstaande zelfmetingen en noteert deze in IkbenVIP. Het is belangrijk dat uw zelfmetingen zijn uitgevoerd nadat u de oproep voor uw jaarlijks bloedonderzoek heeft gehad. Indien u deze waardes niet volledig kunt invoeren in IkbenVIP, vragen we u deze naar de praktijkondersteuner te versturen via een chatbericht in de app IkbenVIP.
  * Bloeddruk, klik hier voor meer informatie over zelf meten van bloeddruk
  * Gewicht
  * Hart-/polsslag
 3. Invullen digitale vragenlijst
  U krijgt een melding in uw mailbox dat u een vragenlijst in dient te vullen. Deze vragenlijst geeft informatie over uw situatie. Ook heeft u de mogelijkheid specifieke vragen te stellen aan uw praktijkondersteuner.
 4. Resultaten van uw bloedonderzoek
  Zodra de resultaten van uw bloedonderzoek bekend zijn, kunt u deze inzien via MGn.
 5. E-consult van praktijkondersteuner
  Uw praktijkondersteuner kan online meekijken en reageren op de waardes en op uw vragen. Op basis van de resultaten heeft u contact met uw praktijkondersteuner. Dit kan via een chat in de app IkbenVIP maar ook via (beeld)bellen. Direct en snel advies, zonder dat u naar de praktijk hoeft te komen.

  Mocht naar aanleiding van de ontvangen informatie uitgebreider contact nodig zijn, dan zal u worden uitgenodigd op het spreekuur bij de praktijkondersteuner of uw huisarts. Indien u zelf behoefte heeft aan uitgebreider contact maakt u hiervoor een afspraak.     

  Feedback op meetwaarden
  Indien u zelf geen actie onderneemt, geeft de praktijkondersteuner alleen tijdens het jaarlijkse e-consult feedback op de door u ingevoerde meetwaarden. Als u gedurende het jaar een meetwaarde invoert, wordt deze niet gezien door de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner kijkt hiernaar op het moment dat zij hier u volgens haar agenda feedback over zou geven (dit is nadat de uitslagen van het bloedonderzoek en de door u ingevulde vragenlijst binnen zijn). Indien een meetwaarde teveel afwijkt, neemt u zelf contact op voor overleg. Dit geldt ook voor overige zaken: indien u tussentijds de praktijkondersteuner wilt zien of spreken, maakt u hiervoor een afspraak.  

Zelf aan de slag voor meer grip op uw verhoogd risico

Om u op weg te helpen, is het aan te raden om deel te nemen aan het introductieprogramma Gezond voor Hart en Vaten. Het programma bestaat uit vier groepsbijeenkomsten en deelnemers krijgen (gratis) een bloeddrukmeter. Deelname aan deze bijeenkomsten wordt gedekt vanuit de DBC zorg, u hoeft hiervoor zelf geen eigen bijdrage te leveren. De begeleiding is in handen van een professionele leefstijlcoach. Deelname aan deze bijeenkomsten wordt gedekt vanuit de DBC zorg, u hoeft hiervoor zelf geen eigen bijdrage te leveren. Voor meer informatie klik op: Gezond voor Hart en Vaten.

Een maal per jaar is er een controlemoment zoals hierboven beschreven. Het programma biedt daarnaast ondersteuning om te werken aan een gezonde leefstijl. Lees hier meer.


Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.

Word fitter door samen te bewegen
Word fitter door samen te bewegen
Geplaatst: 15 september 2021

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid. U voelt zich fitter en het geeft structuur aan de dag. Samen bewegen is leuker dan alleen. Daarom start vanaf 21 september 2021 in Stratum de Vitality Club.