Uitgelicht
PsyScan bewezen effectief
PsyScan bewezen effectief
Geplaatst: 15 januari 2018

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. De meeste mensen komen met hun klachten bij de huisarts. Om zowel patiënten als huisartsen te ondersteunen bij het komen tot een diagnose en therapiekeuze, is de PsyScan ontwikkeld.

YouTubers over psychische problemen
YouTubers over psychische problemen
Geplaatst: 14 november 2017

YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman openhartig over hun psychische problemen. Herken je hun verhaal? Onze psychologen kunnen helpen, bijvoorbeeld met de cursus 'Omgaan met paniekaanvallen'.

Tegen een burn-out aan? Ga hardlopen!
Tegen een burn-out aan? Ga hardlopen!
Geplaatst: 2 oktober 2017

Een beginnende burn-out je lijf uit rennen, dat kan. Uit een onderzoek waarbij gekeken is naar het verband tussen hardlopen en burn-outklachten blijkt: hardlopen helpt!

In gesprek met...
In gesprek met...
Geplaatst: 5 mei 2017

In het magazine In Eindhoven leest u een interview met SGE psychologe Annebeth Theunissen en kersverse moeder Carola Schram. Na een zware bevalling van dochtertje Julia zit Carola er volledig doorheen. Door psychologe Annebeth wordt een posttraumatische –stressstoornis geconstateerd. Door middel van een effectieve EMDR (trauma)therapie is ze in slechts twee sessies geholpen.

EMDR
EMDR
Geplaatst: 6 mei 2016

Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een akelige gebeurtenis, zoals een verkeersongeluk, een nare medische ervaring, een geweldsmisdrijf of pesterijen? En roept het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie op? Dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.

Cursus Mentaal fit
Cursus Mentaal fit
Geplaatst: 18 november 2014

Last van vermoeidheid, somber en prikkelbaar? Vaak aan het piekeren en daardoor hoofdpijn of andere lichamelijke klachten?