Van 9 september tot en met 15 september vindt de Week van de Alfabetisering plaats.

Met de Week van de Alfabetisering zet ook SGE zich in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Wij willen dat meer mensen de kans krijgen om beter te leren lezen en schrijven. Dit is belangrijk, onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Wist u bijvoorbeeld dat onze website een voorleesfunctie heeft? U vindt op iedere pagina linksboven een afspeelfunctie welke u kunt gebruiken wanneer u maar wilt. Wilt u dat de functie enkel een bepaald stuk van een pagina voorleest? Selecteer dan de gewenste tekst en er verschijnt automatisch een afspeelknop.

Ook heeft SGE in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis een Taalpunt opgericht. Heeft u moeite met het lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal? Kom dan naar onderstaande taalpunten! Hier wordt advies gegeven aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat u beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet uw eerste taal is en u wilt weten welke cursus mogelijk is. Iedereen is zonder aanmelding welkom.

  • Taalpunt Gestel: wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131
    Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur
  • Taalpunt Tongelre: buurtwinkel de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2
    Iedere donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur
Delen

Informatie

Geplaatst
9 september 2019

Onderwerp(en)
Algemeen, In uw wijk
Uitgelicht
Uitnodiging informatie avond OCA
Uitnodiging informatie avond OCA
Geplaatst: 11 oktober 2019

Op woensdag 13 november 2019 wordt er een cliënten informatie avond georganiseerd door OCA Eindhoven. Het doel? Het vergroten van uw kwaliteit van leven.

Terugroepactie Ranitidine
Terugroepactie Ranitidine
Geplaatst: 7 oktober 2019

Gebruikt u maagzuurremmers? Dan is deze informatie belangrijk voor u!

Werken in het gezondheidscentrum?
Werken in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 2 oktober 2019

Nieuwsgierig hoe het is om als huisarts in een gezondheidscentrum te werken? SGE huisartsen Tamara van Eerd en Lieke Sanders vertellen het u!

Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Geplaatst: 30 september 2019

SineFuma verzorgt voor SGE de groepstraining: “Rookvrij! Ook jij?”. SGE zet zich in voor de gezondheid van alle Eindhovenaren en stoppen met roken geeft een enorme gezondheidswinst. Daarom gaan we dit najaar inzetten op de meest effectieve manier van stoppen met roken: groepstraining. SineFuma provides group training for SGE: “Quit smoking! You too?". SGE is committed to the health of everyone in Eindhoven and quitting smoking is a huge health gain. That is why this autumn, we are going to focus on the most effective way to quit smoking: with a group training.

Data griepvaccinatie
Data griepvaccinatie
Geplaatst: 24 september 2019

Heeft u een brief ontvangen met een uitnodiging voor de griepprik? In dit bericht staan de data ook nog een keer voor u op een rij.

Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Geplaatst: 23 september 2019

Groot Eindhoven heeft onze Stoptober campagne opgepakt. Nieuwsgierig? Lees het artikel hier. Groot Eindhoven has taken up our Stoptober campaign. Are you curious to know more? Read the article here.