For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Op 21 juni heeft fysiotherapeute Cecile van Riet haar masteropleiding aan de HU succesvol afgerond waarmee ze zich heeft gespecialiseerd tot psychosomatisch fysiotherapeut.

Als psychosomatisch fysiotherapeut onderzoekt ze het verband tussen het lichamelijke en psychische functioneren, bijvoorbeeld bij lichamelijke klachten met een afwijkend of chronisch beloop, onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten, burn-outklachten of klachten veroorzaakt door de lichamelijke uitingen van stemmings- of angstproblematiek, zoals hyperventilatie.

Het doel van de therapie is het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, waarbij het lichaam het aangrijpingspunt vormt. Hierbij wordt vaak nauw samengewerkt met andere deskundigen zoals de huisarts, specialist of psycholoog. Ook

Ook fysiotherapeute Aimée van der Heijden heeft afgelopen juni een master opleiding succesvol afgerond maar dan tot Geriatriefysiotherapeut. Deze specialisatie is gericht op het behandelen van kwetsbare ouderen. Iemand is kwetsbaar wanneer er sprake is van verschillende aandoeningen (bv. COPD, hartfalen, artrose) in combinatie met een beperkte mobiliteit of zelfredzaamheid, waardoor er een hoog risico is op een plotselinge achteruitgang in functioneren.

Naast individuele fysiotherapeutische behandelingen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een groepsbehandeling.

Kunt u of iemand in uw omgeving hulp gebruiken bij het uitvoeren van bewegingen of activiteiten, neem dan contact op met de afdeling fysiotherapie van SGE Stratum 040-7116640. Is het niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Zorg dan dat u een verwijzing hebt van de huisarts.Delen

Informatie

Geplaatst
27 augustus 2019

Onderwerp(en)
Algemeen, In uw wijk, Ouderenzorg
Uitgelicht
Uitnodiging informatie avond OCA
Uitnodiging informatie avond OCA
Geplaatst: 11 oktober 2019

Op woensdag 13 november 2019 wordt er een cliënten informatie avond georganiseerd door OCA Eindhoven. Het doel? Het vergroten van uw kwaliteit van leven.

Terugroepactie Ranitidine
Terugroepactie Ranitidine
Geplaatst: 7 oktober 2019

Gebruikt u maagzuurremmers? Dan is deze informatie belangrijk voor u!

Werken in het gezondheidscentrum?
Werken in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 2 oktober 2019

Nieuwsgierig hoe het is om als huisarts in een gezondheidscentrum te werken? SGE huisartsen Tamara van Eerd en Lieke Sanders vertellen het u!

Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Geplaatst: 30 september 2019

SineFuma verzorgt voor SGE de groepstraining: “Rookvrij! Ook jij?”. SGE zet zich in voor de gezondheid van alle Eindhovenaren en stoppen met roken geeft een enorme gezondheidswinst. Daarom gaan we dit najaar inzetten op de meest effectieve manier van stoppen met roken: groepstraining. SineFuma provides group training for SGE: “Quit smoking! You too?". SGE is committed to the health of everyone in Eindhoven and quitting smoking is a huge health gain. That is why this autumn, we are going to focus on the most effective way to quit smoking: with a group training.

Data griepvaccinatie
Data griepvaccinatie
Geplaatst: 24 september 2019

Heeft u een brief ontvangen met een uitnodiging voor de griepprik? In dit bericht staan de data ook nog een keer voor u op een rij.

Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Geplaatst: 23 september 2019

Groot Eindhoven heeft onze Stoptober campagne opgepakt. Nieuwsgierig? Lees het artikel hier. Groot Eindhoven has taken up our Stoptober campaign. Are you curious to know more? Read the article here.