For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Op 21 juni heeft fysiotherapeute Cecile van Riet haar masteropleiding aan de HU succesvol afgerond waarmee ze zich heeft gespecialiseerd tot psychosomatisch fysiotherapeut.

Als psychosomatisch fysiotherapeut onderzoekt ze het verband tussen het lichamelijke en psychische functioneren, bijvoorbeeld bij lichamelijke klachten met een afwijkend of chronisch beloop, onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten, burn-outklachten of klachten veroorzaakt door de lichamelijke uitingen van stemmings- of angstproblematiek, zoals hyperventilatie.

Het doel van de therapie is het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, waarbij het lichaam het aangrijpingspunt vormt. Hierbij wordt vaak nauw samengewerkt met andere deskundigen zoals de huisarts, specialist of psycholoog. Ook

Ook fysiotherapeute Aimée van der Heijden heeft afgelopen juni een master opleiding succesvol afgerond maar dan tot Geriatriefysiotherapeut. Deze specialisatie is gericht op het behandelen van kwetsbare ouderen. Iemand is kwetsbaar wanneer er sprake is van verschillende aandoeningen (bv. COPD, hartfalen, artrose) in combinatie met een beperkte mobiliteit of zelfredzaamheid, waardoor er een hoog risico is op een plotselinge achteruitgang in functioneren.

Naast individuele fysiotherapeutische behandelingen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een groepsbehandeling.

Kunt u of iemand in uw omgeving hulp gebruiken bij het uitvoeren van bewegingen of activiteiten, neem dan contact op met de afdeling fysiotherapie van SGE Stratum 040-7116640. Is het niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Zorg dan dat u een verwijzing hebt van de huisarts.Delen

Informatie

Geplaatst
27 augustus 2019

Onderwerp(en)
Algemeen, In uw wijk, Ouderenzorg
Uitgelicht
Jaarbeeld 2019
Jaarbeeld 2019
Geplaatst: 26 mei 2020

Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2019! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

Check de sport- en beweegtips
Check de sport- en beweegtips
Geplaatst: 22 mei 2020

Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Vacaturenieuws
Vacaturenieuws
Geplaatst: 22 mei 2020

SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.

Veilig naar de fysiotherapeut
Veilig naar de fysiotherapeut
Geplaatst: 22 mei 2020

Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Lees in dit artikel meer over de spelregels rondom uw bezoek.

Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Geplaatst: 19 mei 2020

Een 6-tal betrokken studenten van Fontys vroeg zich af hoe ze tijdens deze Coronacrisis een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van ons allemaal. Ze hebben - samen met een aantal SGE zorgprofessionals - een lezenswaardig en kleurrijk magazine gemaakt. Dit om ons op een positieve manier door deze bijzondere periode heen te loodsen, met wat extra zorg voor uzelf.

Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 28 april 2020

Heeft u een gezondheidsklacht of wilt u een afspraak maken bij de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of andere zorgverlener in het centrum? Bel eerst voor een afspraak. Heeft u een afspraak in het centrum? We hebben de volgende maatregelen voor uw en onze veiligheid.