Bij Taalpunt Tongelre in buurtwinkel de Toeloop en Taalpunt Gestel in wijkcentrum de Dommel kunt u met al uw vragen rondom taal terecht. Wekelijks is er een consulent aanwezig die mensen helpt om zich bij de juiste scholing aan te melden t.b.v. laaggeletterdheid. Iedereen is zonder aanmelding welkom!

SGE doet dit in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis.

Kent u iemand die laaggeletterd is? Informeer hem of haar over dit wekelijkse gratis inloopspreekuur.

Taal helpt u verder
De Nederlandse taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, ondertiteling op televisie, een gebruiksaanwijzing, de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Maar wat als u de Nederlandse taal moeilijk kunt lezen, schrijven of spreken? Kom dan naar de Taalpunten! Hier wordt advies gegeven aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat u beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet uw eerste taal is en u wilt weten welke cursus mogelijk is.

Persoonlijk advies over lessen en cursussen
Beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Op zoek naar een passende computercursus? Of op zoek naar lesmateriaal om zelf te oefenen? De vrijwilligers van het Taalpunt luisteren naar uw vragen en geven advies. Ze kunnen u verwijzen naar een taalmaatje of een cursus. Of ze vertellen u welke online oefenprogramma’s er zijn. Misschien wilt u juist beter met de computer leren werken. Ook hierover kunt u advies krijgen. Of Nederlands nu uw eerste taal is of wanneer u juist net in Nederland bent en de taal nog moet leren spreken. Het Taalpunt helpt u altijd op weg.

Locaties en openingstijden:
Taalpunt Gestel: wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131
Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur

Taalpunt Tongelre: buurtwinkel de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2
Iedere donderdag tussen 12.00 en 13.00 uurDelen

Informatie

Geplaatst
4 september 2018

Onderwerp(en)
Algemeen, Patiëntenbelangen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Uitnodiging informatie avond OCA
Uitnodiging informatie avond OCA
Geplaatst: 11 oktober 2019

Op woensdag 13 november 2019 wordt er een cliënten informatie avond georganiseerd door OCA Eindhoven. Het doel? Het vergroten van uw kwaliteit van leven.

Terugroepactie Ranitidine
Terugroepactie Ranitidine
Geplaatst: 7 oktober 2019

Gebruikt u maagzuurremmers? Dan is deze informatie belangrijk voor u!

Werken in het gezondheidscentrum?
Werken in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 2 oktober 2019

Nieuwsgierig hoe het is om als huisarts in een gezondheidscentrum te werken? SGE huisartsen Tamara van Eerd en Lieke Sanders vertellen het u!

Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Geplaatst: 30 september 2019

SineFuma verzorgt voor SGE de groepstraining: “Rookvrij! Ook jij?”. SGE zet zich in voor de gezondheid van alle Eindhovenaren en stoppen met roken geeft een enorme gezondheidswinst. Daarom gaan we dit najaar inzetten op de meest effectieve manier van stoppen met roken: groepstraining. SineFuma provides group training for SGE: “Quit smoking! You too?". SGE is committed to the health of everyone in Eindhoven and quitting smoking is a huge health gain. That is why this autumn, we are going to focus on the most effective way to quit smoking: with a group training.

Data griepvaccinatie
Data griepvaccinatie
Geplaatst: 24 september 2019

Heeft u een brief ontvangen met een uitnodiging voor de griepprik? In dit bericht staan de data ook nog een keer voor u op een rij.

Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Geplaatst: 23 september 2019

Groot Eindhoven heeft onze Stoptober campagne opgepakt. Nieuwsgierig? Lees het artikel hier. Groot Eindhoven has taken up our Stoptober campaign. Are you curious to know more? Read the article here.