Bij Taalpunt Tongelre in buurtwinkel de Toeloop en Taalpunt Gestel in wijkcentrum de Dommel kunt u met al uw vragen rondom taal terecht. Wekelijks is er een consulent aanwezig die mensen helpt om zich bij de juiste scholing aan te melden t.b.v. laaggeletterdheid. Iedereen is zonder aanmelding welkom!

SGE doet dit in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis.

Kent u iemand die laaggeletterd is? Informeer hem of haar over dit wekelijkse gratis inloopspreekuur.

Taal helpt u verder
De Nederlandse taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, ondertiteling op televisie, een gebruiksaanwijzing, de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Maar wat als u de Nederlandse taal moeilijk kunt lezen, schrijven of spreken? Kom dan naar de Taalpunten! Hier wordt advies gegeven aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat u beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet uw eerste taal is en u wilt weten welke cursus mogelijk is.

Persoonlijk advies over lessen en cursussen
Beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Op zoek naar een passende computercursus? Of op zoek naar lesmateriaal om zelf te oefenen? De vrijwilligers van het Taalpunt luisteren naar uw vragen en geven advies. Ze kunnen u verwijzen naar een taalmaatje of een cursus. Of ze vertellen u welke online oefenprogramma’s er zijn. Misschien wilt u juist beter met de computer leren werken. Ook hierover kunt u advies krijgen. Of Nederlands nu uw eerste taal is of wanneer u juist net in Nederland bent en de taal nog moet leren spreken. Het Taalpunt helpt u altijd op weg.

Locaties en openingstijden:
Taalpunt Gestel: wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131
Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur

Taalpunt Tongelre: buurtwinkel de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2
Iedere donderdag tussen 12.00 en 13.00 uurDelen

Informatie

Geplaatst
4 september 2018

Onderwerp(en)
Algemeen, Patiëntenbelangen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Jaarbeeld 2019
Jaarbeeld 2019
Geplaatst: 26 mei 2020

Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2019! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

Check de sport- en beweegtips
Check de sport- en beweegtips
Geplaatst: 22 mei 2020

Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Vacaturenieuws
Vacaturenieuws
Geplaatst: 22 mei 2020

SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.

Veilig naar de fysiotherapeut
Veilig naar de fysiotherapeut
Geplaatst: 22 mei 2020

Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Lees in dit artikel meer over de spelregels rondom uw bezoek.

Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Geplaatst: 19 mei 2020

Een 6-tal betrokken studenten van Fontys vroeg zich af hoe ze tijdens deze Coronacrisis een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van ons allemaal. Ze hebben - samen met een aantal SGE zorgprofessionals - een lezenswaardig en kleurrijk magazine gemaakt. Dit om ons op een positieve manier door deze bijzondere periode heen te loodsen, met wat extra zorg voor uzelf.

Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 28 april 2020

Heeft u een gezondheidsklacht of wilt u een afspraak maken bij de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of andere zorgverlener in het centrum? Bel eerst voor een afspraak. Heeft u een afspraak in het centrum? We hebben de volgende maatregelen voor uw en onze veiligheid.