Sporten en bewegen geeft energie, net als een gezellig contact met leeftijdsgenoten. Dat is de ervaring van Mynt die iedere week bij Bowls Club Eindhoven sport. Maar ook van Josée die actief tafeltennis speelt bij Avanti. Ontdek net als hun welke sportclubs in jouw wijk actief zijn voor 55-plussers met behulp van het platform kiesjesportenkunst.nl. De stap naar beweging en een gezellige middag is al snel gemaakt met een gratis kennismakingsles.

Ik wist vooraf niet wat ik kon verwachten maar ik was meteen gegrepen door de sport!” Eindhovenaar Mynt blikt terug op zijn kennismaking met de sport bowls. Na de eerste speelmiddag was hij al om. “Je bent bij deze sport lichamelijk niet zwaar actief bezig maar je voelt wel een uitdaging. Het leuke is, iedereen kan meedoen en zijn bij elkaar betrokken.”

Kennismaken met sport
Josée tafeltennist inmiddels zo’n vijf jaar bij tafeltennisvereniging Avanti, die ze na een korte zoektocht op internet vond. “Het is een leuke sport! We spelen iedere week met veel plezier in een vaste groep. Ik raad het zeker aan om het een keer uit te proberen. Ook als je nog weinig kennis hebt van tafeltennis. Dat leer je gaandeweg wel.”

Ontdek de mogelijkheden
Op het platform kiesjesportenkunst.nl delen Eindhovense sport- en beweegaanbieders hun aanbod. Door jouw voorkeuren aan te vinken, kom je uit bij activiteiten die bij jouw wensen passen. Veel activiteiten staan ook in de Kies Je Sport voor 55+ gids. Deze zijn te vinden bij wijkcentra, gezondheidspraktijken en de bibliotheek. De sportregisseurs van Eindhoven Sport helpen je graag op weg wanneer je er niet uitkomt of bijvoorbeeld een financiële drempel ervaart om te gaan bewegen. Stel je vraag via eindhovensport.nl/sportvraag

testDelen

Informatie

Geplaatst
4 december 2023

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Veiligheidsregels
Veiligheidsregels
Geplaatst: 12 februari 2024

We behandelen uw medische hulpvraag met zorg en respect, en we vragen u hetzelfde te doen met onze hulpverleners en andere patiënten.

Informatie bevolkingsonderzoek borstkanker Eindhoven
Informatie bevolkingsonderzoek borstkanker Eindhoven
Geplaatst: 8 februari 2024

Bevolkingsonderzoek Nederland is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert.

Nieuwe inlogmethode Spreekuur.nl
Nieuwe inlogmethode Spreekuur.nl
Geplaatst: 23 januari 2024

Vanaf woensdag 31 januari verandert de inlogmethode van Spreekuur.nl. Op dit moment logt u in met uw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Vanaf 31 januari 2024 stappen ze over op een veiligere manier van inloggen, namelijk het inloggen met DigiD.

Roel Aleva lid Raad van Toezicht Stroomz
Roel Aleva lid Raad van Toezicht Stroomz
Geplaatst: 4 januari 2024

De Raad van Toezicht (RvT) van Stroomz heeft besloten tot de benoeming van de heer Roel Aleva als lid RvT Stroomz per 1 januari 2024.

Stroomz Stratum: technische problemen met onze telefonie opgelost
Stroomz Stratum: technische problemen met onze telefonie opgelost
Geplaatst: 13 december 2023

De technische problemen met onze telefonie zijn opgelost.

Bewegen en gezelligheid komen samen bij Eindhovense sportaanbieders
Bewegen en gezelligheid komen samen bij Eindhovense sportaanbieders
Geplaatst: 4 december 2023

Sporten en bewegen geeft energie, net als een gezellig contact met leeftijdsgenoten. Dat is de ervaring van Mynt die iedere week bij Bowls Club Eindhoven sport.