Ben jij al bekend met de website www.destapnaargezonder.nl, speciaal voor inwoners van de Brainportregio? Deze website helpt met het zetten van stappen naar een gezonder leven om je zo fitter en gelukkiger te voelen. Er staan tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee inwoners direct aan de slag kunnen, zonder dat ze daarvoor eerst naar een huisarts, zorgverzekeraar of een andere plek moeten. Het gebruik van de website is helemaal gratis.

De website richt zich op alle leeftijden, op zowel fysieke, sociale als mentale problemen en op alle levensgebieden. Die zijn namelijk nauw aan elkaar verbonden: Heb je al langer lichamelijke klachten, dan is de kans groot dat je minder contact hebt met anderen. Wanneer je weinig contact hebt met andere mensen heeft invloed op hoe je je voelt. En zit je niet goed in je vel? Dan heeft dat invloed op je werk en misschien ook wel op je inkomen. DE STAP naar gezonder gaat daar allemaal op in. Daarmee is het ook dé startplek wanneer inwoners zelf aan de slag willen met hun gezondheid.

Stroomz (voorheen SGE) is partner van DE STAP naar gezonder.


Delen

Informatie

Geplaatst
15 juni 2023

Onderwerp(en)
Algemeen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Veiligheidsregels
Veiligheidsregels
Geplaatst: 12 februari 2024

We behandelen uw medische hulpvraag met zorg en respect, en we vragen u hetzelfde te doen met onze hulpverleners en andere patiënten.

Informatie bevolkingsonderzoek borstkanker Eindhoven
Informatie bevolkingsonderzoek borstkanker Eindhoven
Geplaatst: 8 februari 2024

Bevolkingsonderzoek Nederland is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert.

Nieuwe inlogmethode Spreekuur.nl
Nieuwe inlogmethode Spreekuur.nl
Geplaatst: 23 januari 2024

Vanaf woensdag 31 januari verandert de inlogmethode van Spreekuur.nl. Op dit moment logt u in met uw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Vanaf 31 januari 2024 stappen ze over op een veiligere manier van inloggen, namelijk het inloggen met DigiD.

Roel Aleva lid Raad van Toezicht Stroomz
Roel Aleva lid Raad van Toezicht Stroomz
Geplaatst: 4 januari 2024

De Raad van Toezicht (RvT) van Stroomz heeft besloten tot de benoeming van de heer Roel Aleva als lid RvT Stroomz per 1 januari 2024.

Stroomz Stratum: technische problemen met onze telefonie opgelost
Stroomz Stratum: technische problemen met onze telefonie opgelost
Geplaatst: 13 december 2023

De technische problemen met onze telefonie zijn opgelost.

Bewegen en gezelligheid komen samen bij Eindhovense sportaanbieders
Bewegen en gezelligheid komen samen bij Eindhovense sportaanbieders
Geplaatst: 4 december 2023

Sporten en bewegen geeft energie, net als een gezellig contact met leeftijdsgenoten. Dat is de ervaring van Mynt die iedere week bij Bowls Club Eindhoven sport.