Wij hebben als nieuw samengestelde cliëntenraad van Stroomz onze eerste vergadering gehad. Voor een deel van ons, de leden van voorheen de cliëntenraad van SGE met een nieuwe bestuurder, voor de leden van voorheen de patiënten adviesraad (PAR) van DOH een oude bekende.

De namen DOH en SGE zijn nog volop in omloop, dat ziet u als cliënt op de websites. Een bewuste keuze van de nieuwe organisatie. Prima natuurlijk. Wij gaan dat niet meer doen. Na deze nieuwsflits presenteren wij ons alleen nog als cliëntenraad (CR) van Stroomz en zullen we de oude benamingen niet meer gebruiken in onze nieuwsflits en communicatie.

De cliëntenraad vindt medezeggenschap belangrijk. De nieuwe cliëntenraad gaat een zeer grote groep cliënten vertegenwoordigen zowel in Eindhoven als de regio. De diversiteit en de vraagstukken zijn verschillend in de stad en in het buitengebied en natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Een hele klus. We gaan ons best doen om zo veel mogelijk informatie bij de achterban op te halen, contact is en blijft belangrijk. Hoe we dit precies gaan doen dat gaan we de komende tijd ontdekken.

We hebben wel alvast besloten dat we taken moeten verdelen. We gaan met werkgroepen werken die de overige leden van de cliëntenraad informeren. Het voorwerk doen als het ware. Hiermee hopen we het werk behapbaar te houden. We zijn immers allemaal vrijwilligers. De werkgroepen worden bemand met een mix van leden van de beide fusiepartners.

Naast het DB (voorzitter en secretaris) zijn dat de volgende groepen. Commissie PR/Communicatie
Commissie Werving Commissie Zorgprogramma’s
Commissie Financiën

Behalve onszelf opnieuw uitvinden als CR hebben we ons gebogen over de evaluatie van de griepvaccinatie op twee centrale locaties zoals uitgevoerd door SGE in de winter van 2022. De organisatie neemt de aandachtspunten mee voor de invulling van het najaar 2023. Evenals het landelijke beeld is de opkomst ook bij SGE en DOH lager geweest dan het jaar ervoor. Misschien zijn we een beetje “prik moe”.

Het tekort aan huisartsen en assistenten en de mogelijke alternatieve oplossingsrichtingen hebben ook voortdurend onze aandacht. We zien uit naar de kansen die de nieuwe organisatie hierin te bieden heeft. We blijven u op de hoogte houden.

CR leden StroomZ

Delen

Informatie

Geplaatst
6 februari 2023

Onderwerp(en)
Uitgelicht
LET OP: Storing apotheek groothandel
LET OP: Storing apotheek groothandel
Geplaatst: 24 mei 2023

Er is op woensdag 24 mei vanwege een grote storing bij onze groothandel geen medicatie aan ons geleverd. Hierdoor kunnen we mogelijk uw medicijnen niet leveren op het moment dat met u is afgesproken.

Mental Health Awareness Week 2023
Mental Health Awareness Week 2023
Geplaatst: 17 mei 2023

Mental Health Awareness Week (22 mei t/m 28 mei) staat dit jaar in het teken van onze gemeenschappen...

Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Geplaatst: 20 april 2023

Van 24 april t/m 5 mei zijn wij in de ochtend tot 12.00 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. Bij spoed en medische vragen die niet kunnen wachten tot de volgende dag zijn wij de gehele dag bereikbaar. From April 24th to May 5th, our healthcare centers are available for regular care till 12.00.

Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Geplaatst: 18 april 2023

Eindhoven Sport heeft sinds 2022 bijna 500 sportvragen beantwoord. Deze worden gesteld door Eindhovenaren..

Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Geplaatst: 6 april 2023

Vanaf nu is het mogelijk om direct via de website een afspraak te plannen met de Stroomz fysiotherapeut. Klik hier als u een afspraak wilt plannen.

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
Geplaatst: 20 maart 2023

Bij griep- en verkoudheidsklachten is het nog steeds belangrijk om alert te blijven, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet...