Bekijk hier de video van Sylvia Marmelstein (Erasmus MC). In deze video bespreken ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld en IC-arts Diederik Gommers de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie.

Update Covid-19 vaccinatie oproepen

Update 25 februari 2021

Er wordt momenteel gevaccineerd tegen Covid19 (corona) in Nederland. 
Voor een deel van de mensen gaat dit via de GGD en voor een ander deel via de huisartsen.

Er is landelijk gekozen om te beginnen met de kwetsbaarste mensen.
De GGD vaccineert de alleroudste mensen. Van 100+ tot 65 jaar, van oud naar jong. De huisartsen vaccineren de groep tussen 18 en 64 jaar, van oud naar jong. Mensen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen gaan vóór de mensen die niet in aanmerking komen voor de griepprik.

Op www.coronavaccinatie.nl kunt u zien hoe de routekaart bedacht is voor de vaccinatie. Eventuele vragen kunt u stellen via telefoonnummer 0800-1351. 

De SGE huisartsen gaan vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Dit vindt plaats op een centrale locatie, namelijk in het Evoluon.
De eerste groep die wij daar gaan vaccineren zijn de mensen van 63 en 64 jaar oud, de mensen met een BMI boven de 40 en de mensen met het syndroom van Down. 
Omdat er steeds maar kleine gedeelten van het vaccin geleverd worden, kan er steeds maar een kleine groep gevaccineerd worden. De komende weken gaat ook zo gebeuren voor de andere leeftijdsgroepen. U krijgt vanzelf een uitnodiging als u aan de beurt bent.

Het AstraZeneca vaccin moet 2 maal gegeven worden. Er moet minimaal 12 weken tussen zitten. Daarom maakt u meteen bij het inplannen van uw afspraak twee afspraken.
Dit inplannen gaat via de vaccinatieplanner. Mocht u vragen hebben over het inplannen van een afspraak dan kunt u hulp vragen via dit telefoonnummer: 0497-708150. Voor medische en inhoudelijk vragen over het vaccin vragen wij u contact op te nemen met uw huisarts.


Update 12 februari 2021
Huisartsen in het Zuiden starten vanaf medio februari met vaccineren. Voor deze vaccinaties wordt het AstraZeneca vaccin gebruikt.
De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om dit vaccin als eerste te zetten bij mensen van 60 t/m 64 jaar en bij een gedeelte van de mensen die het meeste risico lopen van 18 tot en met 64 jaar. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van het vaccin wordt gestart met de 63 en 64-jarigen en de risicogroep.

De vaccinatie door huisartsen zal gefaseerd plaatsvinden, beginnend in de provincie Zeeland vanaf 15 februari. Noord-Brabant zal in de tweede helft van februari starten met het versturen van uitnodigingen. U ontvangt dan een uitnodiging van SGE als u binnen de genoemde groepen valt. Om logistieke redenen heeft SGE gekozen de uitvoer van het vaccineren te verrichten op een centrale plek in Eindhoven, namelijk het Evoluon. 

Heeft u vragen over het coronavaccin? Kijk voor informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het met het landelijk informatienummer 0800-1351.


Update januari 2021
De komende weken zullen per leeftijdscategorie de mobiele thuiswonende ouderen worden gevaccineerd door de GGD, in de oproepbrief die u ontvangt zal u hier meer over lezen.
Deze week ontvangen alleen de 90+ers een uitnodiging via de SGE huisartsen. De 85+ers ontvangen de komende week een uitnodiging voor vaccinatie van het RIVM

Voorkom oplichting
De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen aan huis. De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren. Vaccineren én testen door de GGD is altijd gratis.

-----------------

English
Please click here for more information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 in English. 


Delen

Informatie

Geplaatst
25 februari 2021

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 25 februari 2021

Een update over de COVID-19 vaccinatie oproepen. En in deze video bespreken ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld en IC-arts Diederik Gommers de meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie. More information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 available in English.

De balie van de assistentes is tussen 12.00 – 13.30 uur gesloten
De balie van de assistentes is tussen 12.00 – 13.30 uur gesloten
Geplaatst: 18 februari 2021

Vanaf 17 februari is de balie van de assistentes tussen 12.00 – 13.30 uur voor vragen gesloten.

Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Geplaatst: 11 februari 2021

Blijf je hangen in mentale vermoeidheid? Ben je op zoek naar positieve activiteiten of zingeving in het leven? En wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Dan is een bijeenkomst Positieve Gezondheid iets voor jou.

Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Geplaatst: 8 januari 2021

De Raad van Toezicht maakt bekend dat de heer Ed Berends, lid van de Raad van Bestuur sinds 2012, per 1 juli 2021 zijn functie zal neerleggen om te gaan genieten van zijn pensioen. De Raad van Toezicht verleent Ed per 1 juli 2021 eervol ontslag.

Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Gezocht: nieuwe leden voor de cliëntenraad
Geplaatst: 4 januari 2021

De cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan en denkt, praat en beslist mee over onderwerpen, die nu of in de toekomst belangrijk zijn. We horen graag van onze cliënten wat we kunnen verbeteren. SGE zoekt per direct enthousiaste leden voor de cliëntenraad.

Revalidatie na COVID-19
Revalidatie na COVID-19
Geplaatst: 24 december 2020

Sommige mensen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt ervaren tijdens hun herstel ernstige klachten of beperkingen. Heeft u klachten? Mogelijk kan uw fysiotherapeut iets voor u betekenen. Some people who have had a COVID-19 infection experience during their recovery severe complaints or restrictions. Recognizable? Your physiotherapist may be able to help you.