Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig.

 

Heeft u corona, of bent u korter dan 2 weken geleden genezen van corona? Heeft u een huisgenoot/gezinslid met corona? Of heeft uw huisgenoot corona korter dan 2 weken geleden gehad? Heeft u of een huisgenoot nu symptomen (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts)? Dan vragen we u voorafgaand aan uw bezoek ons te bellen.

 

Spelregels rondom uw bezoek:

- Geen handen schudden

- Neem uw eigen badhanddoek mee

- Was uw handen voor en na de afspraak

- Kom alleen. Als dat niet kan mag maximaal één ouder/begeleider mee

- Hoest en nies in je elleboog

- Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten ook in de wachtruimte en op de trap

- Kom niet te vroeg op uw afspraak, maximaal 5 minuten van tevoren

 

Als nodig zal de fysiotherapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we ook u om een mondkapje te dragen.  

Samen zorgen we zo voor een veilig bezoek aan de fysiotherapeut.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
22 mei 2020

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!